Uruchamianie, wstrzymywanie i wznawianie zadania
Uruchom zadanie ręczne, wstrzymaj trwające zadanie i wznów wstrzymane lub częściowo ukończone zadanie.
Te akcje znajdują się w menu ⋮ na liście Tasks oraz w przyciskach w prawym górnym rogu strony szczegółów zadania.
Apply change now
Dział zatytułowany „Apply change now”Dostępne dla zadań ze statusem Manual start, Scheduled i Failed (tylko zadania jednorazowe). Okno Confirm change pyta: Are you sure you want to apply this edit? This will commence the editing process. Kliknij Run, a zadanie uruchomi się natychmiast, niezależnie od harmonogramu.
Użyj tej opcji, aby uruchomić zadanie ręczne, wykonać zaplanowane zadanie wcześniej lub ponowić nieudane zadanie po usunięciu przyczyny.
Pause change
Dział zatytułowany „Pause change”Dostępne, gdy zadanie ma status Running. Pojawi się okno Confirm pause edit. Produkty, które zostały już zaktualizowane, pozostają zaktualizowane; status zmienia się na Paused.
Continue change
Dział zatytułowany „Continue change”Dostępne dla zadań Paused i Partially complete. Pojawi się okno Confirm continue edit, a zadanie zostanie wznowione z pozostałymi produktami.
W przypadku zadania, które zatrzymało się z powodu limitu produktów na zadanie w danym planie, Continue change staje się dostępne po zmianie planu na wyższy i przetwarza produkty, które zostały pominięte. Jeśli zadanie zostało już cofnięte, wznowienie nie jest możliwe; utwórz nowe zadanie.
Pause revert i Continue revert
Dział zatytułowany „Pause revert i Continue revert”Te same dwie akcje istnieją dla fazy cofania: Pause revert, gdy cofanie jest w toku, oraz Continue revert, gdy cofanie jest wstrzymane lub częściowo ukończone.
Ile trwa zadanie?
Dział zatytułowany „Ile trwa zadanie?”
Zadanie w toku
Aplikacja wysyła Twoje zmiany do Shopify partiami za pośrednictwem operacji zbiorczych Shopify. Shopify przetwarza jednocześnie jedną operację zbiorczą na sklep, więc zadanie z wieloma produktami lub kilka zadań uruchomionych razem trwa dłużej. Większość zadań kończy się w ciągu kilku minut; bardzo duże katalogi mogą potrzebować więcej czasu. Pozostaw stronę zadania otwartą lub wróć później; status odświeża się automatycznie.