Cofanie zmian
Cofnij ukończone zadanie od razu lub według harmonogramu i dowiedz się, co przywraca cofnięcie.
Każde zadanie przechowuje oryginalną wartość każdego zmienianego pola. Cofnięcie zapisuje te oryginalne wartości z powrotem.
Cofnij teraz
Dział zatytułowany „Cofnij teraz”Na stronie szczegółów zadania kliknij Revert now (na liście Tasks ta akcja nazywa się Revert). Jest dostępna, gdy zadanie ma status Completed lub Partially complete i nie zostało jeszcze cofnięte.

Potwierdzenie cofnięcia
Potwierdź przyciskiem Revert. Karta Revert status pokaże Revert in progress, a następnie Completed z Products reverted.

Cofnięcie ukończone
Zaplanowane cofnięcie
Dział zatytułowany „Zaplanowane cofnięcie”Podczas tworzenia zadania zaznacz Schedule the revert i wybierz datę oraz godzinę co najmniej 5 minut po rozpoczęciu. Zobacz Planowanie, cofanie i zapisywanie.
Po zapisaniu zadania nadal możesz zmienić zdanie:
- Reschedule revert otwiera okno z nową Date i Time.
- Cancel revert schedule usuwa zaplanowane cofnięcie. Możesz je później dodać ponownie za pomocą Schedule w karcie Revert status.

Zmiana terminu cofnięcia
Co robi cofnięcie
Dział zatytułowany „Co robi cofnięcie”- Przywraca wartość, jaką miał każdy produkt lub wariant w chwili wykonania zadania, dla każdego pola zmienionego przez zadanie (na przykład ceny i ceny porównawczej razem).
- Zapisuje te wartości nawet wtedy, gdy ktoś zmienił produkt ręcznie po wykonaniu zadania. Ręczne zmiany wprowadzone w międzyczasie zostaną nadpisane. Zobacz pytanie Dlaczego moje ręczne zmiany ciągle się cofają?.
- Produktów usuniętych w Shopify po wykonaniu zadania nie można cofnąć. Cofnięcie kończy się statusem Revert partially completed, a baner z błędem wyświetla listę produktów. Zobacz Błędy i ostrzeżenia zadań.
- Tagi: tagi dodane przez zadanie są usuwane, a tagi usunięte przez zadanie są dodawane z powrotem. Kolekcje i kanały sprzedaży są przywracane w ten sam sposób.
- Metapola, które nie istniały przed zadaniem, są ponownie usuwane.
Czego nie można cofnąć
Dział zatytułowany „Czego nie można cofnąć”- Delete product, Delete variants by option value i Remove product options trwale usuwają dane. Te zadania nie mają cofnięcia.
- Zadania, które zostało już cofnięte, nie można cofnąć ponownie. Zduplikuj je, aby uruchomić zmianę jeszcze raz.