Przejdź do głównej zawartości
Wypróbuj za darmo przez 15 dni
Polski
Otwórz w Claude Zadaj pytania o tę stronęOtwórz w ChatGPT Zadaj pytania o tę stronę

Uprawnienia i dane

Prosty opis tego, jakich danych i uprawnień potrzebuje Sami B2B Lock, Password Protect i dlaczego.

Po zainstalowaniu Sami B2B Lock, Password Protect Shopify prosi o zatwierdzenie zestawu uprawnień dla aplikacji. Ta strona wyjaśnia prostym językiem, do czego służy każde z nich. To podsumowanie dla sprzedawców, a nie dokument prawny — pełne szczegóły prawne znajdziesz w Polityce prywatności, do której link jest na dole tej strony.

Aplikacja odczytuje te dane, aby można było wybrać, co zablokować. Podczas konfigurowania typu treści blokady — Products and variants, Collections, Pages lub Blogs and articles — aplikacja musi pokazać selektor z Twoim rzeczywistym katalogiem i treściami, aby można było dokładnie wybrać, co chronić.

Aplikacja odczytuje Twoich klientów wraz z ich tagami i kontem firmy B2B, do którego należą, aby dopasować reguły dostępu oparte na kliencie — Logged-in customers, Customer tags, B2B customer, Email contains i Selected customers zależą od możliwości sprawdzenia, kim jest odwiedzający i co jest na jego koncie.

Aplikacja odczytuje dane zamówień wyłącznie na potrzeby reguł Purchased items i Order quantity — sprawdzenia, co klient już kupił lub ile złożył zamówień, zanim zdecyduje, czy odblokuje daną treść. Dostęp do zapisu zamówień jest używany wąsko w tym samym celu i nie służy do modyfikowania zamówień w żaden sposób niezwiązany z tymi regułami.

Aplikacja odczytuje i zapisuje niewielką ilość treści motywu, aby zainstalować i aktualizować osadzenie aplikacji, które egzekwuje Twoje blokady w sklepie. To to samo osadzenie, które włączasz na ekranie Theme Setup — bez tego uprawnienia aplikacja nie mogłaby dodać ani zaktualizować tego osadzenia w Twoim motywie.

Aplikacja wysyła wiadomości e-mail w Twoim imieniu na potrzeby funkcji Request access — powiadomienie dla administratora wysyłane na adres kontaktowy sklepu za każdym razem, gdy klient wyśle prośbę, oraz wiadomość z dostępem wysyłana klientowi, gdy przyznasz mu kod dostępu lub tajny link.

Jeśli połączysz konto Mailchimp lub Klaviyo, aby używać go z regułą „Subscribe to unlock”, aplikacja przechowuje podany klucz API w postaci zaszyfrowanej i używa go wyłącznie do sprawdzenia, czy klient jest już subskrybentem, lub do dodania go jako subskrybenta w ramach tej konkretnej reguły. Klucz nie jest używany do niczego innego.

Ta strona omawia praktyczne „co i dlaczego” dotyczące uprawnień aplikacji. Pełne warunki znajdziesz w Privacy Policy.

Czy to było pomocne?