İçeriğe geç
Ücretsiz yükleyin
Türkçe
Claude ile aç Bu sayfa hakkında soru sorChatGPT ile aç Bu sayfa hakkında soru sor

Ekip ve roller

Ekibinize kişi ekleyin, kimin yönetici, kimin inceleyici olduğunu seçin, erişimi kaldırın veya geri verin ve varsayılan bir inceleyici belirleyin.

Sami B2B Onboarding’deki ekibiniz, Shopify mağazanızın uygulamayı açmış personelidir. Her kişi ya her şeyi değiştirebilen bir Admin ya da başvurular ve şirketler üzerinde çalışan bir Reviewer’dır. Ekibi Settings › Reviewers içinde yönetirsiniz.

Görev Admin Reviewer
Başvuruları inceleme; onaylama, reddetme veya ek bilgi isteme Evet Evet
Yanıtları ve onay koşullarını düzenleme, başvuru atama, not ekleme Evet Evet
Olası yinelenen kayıttan, bir alıcıyı mevcut bir şirkete ekleme Evet Evet
Şirketleri ve notlarını değiştirme Evet Evet
Hesap değişiklik taleplerini onaylama veya reddetme Evet Evet
Belgeleri görüntüleme ve indirme Evet Evet
Etkinlik günlüğünü ve ekipte kimin olduğunu görme Evet Evet
Uygulamanın dilini kendisi için seçme Evet Evet
Form oluşturma, düzenleme ve çevirme Evet Hayır
Automation kullanma: ön ayarlar, kurallar ve otomasyonlar Evet Hayır
Şirketleri içe aktarma veya eşitleme Evet Hayır
Ayarları, entegrasyonları, rolleri ve erişimi değiştirme Evet Hayır

Settings’i açan bir inceleyici yalnızca Activity log ve Reviewers’ı görür; ekip listesini okuyabilir ancak değiştiremez.

Bazı kurallar her zaman geçerlidir:

  • Mağaza sahibi her zaman yöneticidir ve her zaman erişimi vardır.
  • Ekipte her zaman en az bir yönetici kalır. Son yöneticiyi inceleyiciye çevirmek veya erişimini kaldırmak için önce başka birini yönetici yapın.
  • Kendi erişiminizi kaldıramazsınız.

Uygulama kişileri davet edemez. Kişi, Shopify ona erişim verdikten sonra uygulamayı bir kez açarak katılır.

  1. Uygulamada Settings › Reviewers’a gidin ve Add people to your team kartındaki Manage users in Shopify’a tıklayın. Shopify’ın Ayarlar › Kullanıcılar sayfası açılır. Kişiye bu uygulamaya erişim verin: rolünü açın ve Uygulamalar altında uygulamayı açın. Mağazanıza yeniyse önce oradan davet edin.

    Başvuruları onaylayabilmeleri için Shopify izinlerinin ayrıca Şirketler ve Müşteriler’i içermesi gerekir.

  2. Kişiden Sami B2B Onboarding’i Shopify yönetici panelindeki Uygulamalar bölümünden açmasını isteyin.

  3. Settings › Reviewers’a dönün; kişi Your team altında adı, e-postası ve uygulamayı en son ne zaman açtığıyla, örneğin “Last opened just now”, görünür. Yeni kişiler inceleyici olarak katılır. İstisnalar, her zaman yönetici olarak katılan mağaza sahibi ve ekipte henüz yönetici yokken uygulamayı ilk açan kişidir.

    E-postaları ve son açılma zamanlarıyla üç kişiyi, birinde Store owner rozetini ve her birinin yanında Admin veya Reviewer rolünü gösteren Your team listesi.

    Uygulamayı açan herkes, rolü sağda olacak şekilde listelenir.

Bir adın yanındaki rozetler size daha fazlasını söyler:

Rozet Anlamı
You Şu anda oturum açmış kişi.
Store owner Shopify mağazasının sahibi. Rolü değiştirilemez.
Collaborator Ajans gibi bir iş ortağı hesabı. İş ortakları uygulamayı kullanabilir, ancak varsayılan inceleyici olarak veya e-posta alıcısı önerilerinde sunulmaz.
No access Erişimi kaldırılmış.
  1. Settings › Reviewers içinde kişinin yanındaki rol listesini açın ve Admin veya Reviewer’ı seçin. Mağaza sahibinin rol listesi soluktur.

  2. Kaydetme çubuğunda Save’e tıklayın.

Yeni rol kaydettiğiniz anda geçerli olur. Kendi rolünüzü Reviewer olarak değiştirirseniz, kaydedildiği anda yönetici bölümlerine erişiminizi kaybedersiniz.

  1. Your team içinde kişinin yanındaki …’e tıklayın ve Remove access’i seçin. Sahibin ve kendi satırınızda … düğmesi soluktur.

  2. Bir iletişim kutusu, uygulamayı açamayacaklarını ve Shopify hesaplarının değişmediğini açıklar. Adları, üzerinde çalıştıkları başvurularda, notlarda ve kararlarda kalır. Remove access’e tıklayın.

    Bir inceleyici için Remove access iletişim kutusu; Sami B2B Onboarding’i açamayacaklarını, Shopify hesaplarının değişmediğini ve adlarının çalışmalarında kaldığını söyler.

    Erişimin kaldırılması hemen etkili olur ve daha sonra geri verebilirsiniz.

Bu işlem, kaydetme çubuğu olmadan hemen gerçekleşir. “Access removed” iletisi görünür, kişi No access rozetiyle listenin altına taşınır ve uygulamayı açarsa No access ekranını görür. Varsayılan inceleyiciyse yeni başvurular artık ona atanmaz.

Erişimi geri vermek için yanındaki …’e tıklayın ve Give access again’i seçin. Kişi sahip olduğu rolle geri döner.

Bir başvuruyu onaylamak ve bir şirketin durumunu değiştirmek Shopify’a da yazar. Bunun için kişinin kendi Shopify izinlerinin Şirketler ve Müşteriler’i içermesi gerekir. Birinde bunlar eksikse satırında bir uyarı görünür, örneğin “Can’t approve applications: needs the Companies and Customers permissions in Shopify.”

Düzeltmek için mağaza sahibi veya bir Shopify yöneticisi, bu izinleri Shopify’ın Ayarlar › Kullanıcılar sayfasında kişinin rolüne ekler. Uygulama değişikliği kişi onu bir sonraki kullanışında algılar; bu bir saati bulabilir.

Yeni başvurular geldikleri anda tek bir kişiye atanabilir.

  1. Settings › Reviewers içinde Assigned reviewer kartını bulun.

  2. Default reviewer alanında bir kişi veya No default reviewer’ı seçin.

  3. Kaydetme çubuğunda Save’e tıklayın.

Yalnızca uygulamayı açmış ve iş ortağı olmayan kişiler sunulur. Kişi daha sonra erişimini kaybederse ayar No default reviewer’a döner.

Bu sayfa yardımcı oldu mu?